Kiltix Bayer - противопаразитна каишка

40,00 лв. 37,00 лв.
+ -
Купи
Моля, изберете:

Закупувайки този продукт декларирате,че е предписан на вашият домашен любимец от ветеринарен лекар както и че сте запознати с начина му на прилагане,дозата и възможните странични ефекти!

Противопаразитна каишка -38см; 53см; 70см

KILTIX FOR SMALL DOGS / КИЛТИКС ЗА МАЛКИ КУЧЕТА
KILTIX FOR MEDIUM-SIZED DOGS / КИЛТИКС ЗА СРЕДНО ГОЛЕМИ КУЧЕТА
KILTIX FOR LARGE DOGS / КИЛТИКС ЗА ГОЛЕМИ КУЧЕТА

Активни субстанции и параметри:

  Дължина Тегло Propoxur Flumethrin
Kiltix for Small Dogs, Килтикс за малки кучета 38 cм 12,5 гр 1,25 гр 0,28 гр
Kiltix for Medium-sized Dogs, Килтикс за средно големи кучета 53 cм 30,2 гр 3,02 гр 0,68 гр
Kiltix for Large Dogs, Килтикс за големи кучета 70 cм 45 гр 4,50 гр 1,013 гр

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ:
За лечение на кучета, при опаразитяване с кърлежи (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) и бълхи (Ctenocephalides canis / felis) и за предпазване от повторно опаразитяване. След поставяне, каишката запазва ефективността си срещу кърлежи и бълхи, най-малко в продължение на 7 месеца.

ДОЗИРОВКА И МЕТОД НА ПРИЛАГАНЕ:
Малки кучета – една каишка с дължина 38 см (12,5 гр).
Средно големи кучета - една каишка с дължина 53 см (30,2 гр).
Големи кучета - една каишка с дължина 70 см (45 гр).
Каишката трябва да се извади от предпазната опаковка, да се развие и да се отстранят остатъците от отливката от вътрешната и страна. Поставя се свободно около врата, излишната част се изтегля през халката. Правилно поставената каишка трябва периодично да се проверява. Преди къпане каишката трябва да се сваля, и да се поставя когато козината на кучето изсъхне. Каишката трябва да се носи постоянно. Ефективна е, независимо от това дали кучето се движи или е в покой.


СЪВЕТ ЗА ПРАВИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ:
Бълхите често инфестират кучешките постелки, килимите и завесите в помещенията, които кучетата обитават. Поради това е необходимо те да бъдат обработвани периодично с инсектициди и да бъдат почиствани с прахосмукачка. Това ще доведе до намаляване на бълхите в заобикалящата среда и ще удължи периода на ефикасност срещу ново опаразитяване.
Кучетата с гъста, сплъстена или мазна козина трябва да бъдат изкъпани с шампоан, преди поставяне на каишката. Повтарящо се мокрене (дъжд, плуване, къпане) може да повлияе върху ефективността на каишката.
Ефективността и продължителността на действие на каишката зависят както от дължината, плътността и състоянието на космената покривка, така и от степента на опаразитеност. При необходимост каишката може да бъде заменена преждевременно, ако ефективността и е намаляла. В единични случаи е било наблюдавано опаразитяване с кърлежи. Кърлежите могат да се прикрепят, но умират най-късно до 3 дни без да кръвосмучат.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
Да не се използва при кучета с обширни поражения на кожата.
Да не се използва при болни животни и при животни в оздравителен период.


НЕЖЕЛАНИ СТРАНИЧНИ РЕАКЦИИ:
В редки случаи може да се прояви слаб сърбеж през първите няколко дни след поставянето на каишката. В случай на реакция на свръхчувствителност, каишката трябва да се отстрани незабавно.
Ако се проявят признаци на карбаматно отравяне, животните трябва да бъдат лекувани симптоматично, едновременно с интравенозното прилагане на антидот: атропин.